top of page

Meistä

restaurointi
Alussa oli ajatus...

 

Ajatus terveen ja turvallisen asuinympäristön säilyttämisestä. Ajatuksen mukana tuli tunne. Tunne siitä kuinka talon asukkaat tuntisivat vahvemmin kotinsa historian ja välittäisivät sen tulevaisuuden sukupolville, jotta myös he voisivat jättää perinnöksi vahvaa suomalaista kulttuuriperintöä. Sillä joskus oli aika jolloin talot tehtiin kestämään. Ja ne kestävät yhä, jos vaalimme niitä sillä samalla taidolla ja rakkaudella jolla isiemme isät vaalivat kotejaan.

​Nämä ajatukset siivittivät meidät vuonna 2013 perustamaan Restaurointiosuuskunta Kymen Karmiinin, joka on interiöörirestaurointiin erikoistunut alan ammattilaisten yhteenliittymä.

​Vanha talo ei ole "huoltovapaa", eikä suomalainen vuodenkierto ainakaan helpota sen elämää. Ikkunoiden kitit rapisevat, maalit hilseilevät, pokakin taitaa olla pehmennyt. Sisällä pinkopahvi on repsahtanut ja vanhan vesivahingon jäljet näkyvät yhä tapetissa... vai onko sittenkin suurin ongelma edellinen "remontoija" muovimattoineen ja lastulevyineen?

​Niinhän se on, aika ja asukkaat jättävät jälkensä jokaiseen taloon, eikä jokaista lattian narahdusta tarvitse korjatakaan. Kuitenkin perinteisten rakenteiden huoltaminen, korjaaminen ja palauttaminen on viisaan valinta, joka on sekä ekologisesti että myös ekonomisesti järkevä ratkaisu. Mielestämme kodin pitää olla turvallinen, terveellinen ja tunnelmallinen. Vanhan talon korjaamisessa on hyvä syy pitäytyä perinteisissä materiaaleissa ja työtavoissa. Jos talo on seissyt paikoillaan jo vuosikymmeniä, kenties jopa vuosisatoja, on sen perusrakennetta syytä ymmärtää ja kunnioittaa. Vanhan rakennuksen arvo ei ole pelkästään rahassa mitattavaa, vaan se on myös tunnetta talon historiasta, elämän kerroksellisuudesta ja osa maamme rikasta rakennusperintöä.

Tekijät

_VEK9148-Edit-2.jpg

Kun perinnerakentamisen ammattilaiset päättävät lyödä osaamisensa yhteen on tulos enemmän kuin osiensa summa. 

 

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää! info(at)kymenkarmiini.fi tai etunimi.sukunimi(at)kymenkarmiini.fi


 

Jaana Ahonen
Jaana Ahonen

Artenomi (AMK) restaurointi

kemian DI

Jenni Jokinen
Jenni Jokinen

Artenomi (AMK) restaurointi

pintakäsittelijä

Anne-Mari Junnola
Anne-Mari Junnola

Artenomi (AMK) restaurointi

_VEK9152-Edit.jpg
Eevi Laaksonen

Artenomi (AMK) restaurointi

Leena Niinipuu
Leena Niinipuu

Artenomi (AMK) restaurointi

verhoilija

Iina Lautala
Iina Lautala

Artenomi (AMK) restaurointi

puuseppä

Aamu Koivistoinen
Aamu Koivistoinen

Arkkitehtiylioppilas

artenomi (AMK) restaurointi

puuartesaani

_VEK9173-Edit.jpg
Siiri Nieminen

Artenomi (AMK) restaurointi

Christian Rummukainen
Christian Rummukainen

Insinööri (AMK) korjausrak. ja

rakennusrestaurointi

mallinrakennusartesaani

bottom of page