top of page

Huonekalut

tuolin verhoilu
VERHOILU

Vanhat huonekalut ovat tunnetusti kestäviä ja kunnostamisen arvoisia, mutta esimerkiksi pystyjousitetun tuolin jouset ovat ehkä tulleet läpi kankaasta ja tuoli saattaa vaikuttaa muutoinkin parhaat päivänsä nähneeltä. Jos tuolin runko on kuitenkin ehjä, ja rungosta ei puutu osia, on se vielä hyvinkin kunnostettavissa. Puuosat voidaan pintakäsitellä, joustimet sitoa uudelleen ja pintakangas kenties uusia oman maun mukaiseksi, jolloin tuolista tulee taas käyttökelpoinen. Verhoilijaltamme onnistuu kaikenlaisten istuimien pienet paikkailut, mutta tarpeen vaatiessa myös verhoilujen täydellinen uusiminen.

HUONEKALUJEN KUNNOSTUS

Kunnostamme kaiken ikäisiä huonekaluja, oli kyseessä sitten pintakäsittelyn uusiminen tai liitoksen liimaaminen. Huonekaluille saadaan helposti lisää käyttöikää esimerkiksi uudella lakkakerroksella, joka tasoittaa pahimpia kolhuja ja naarmuja. Viilutetun huonekalun viilu saattaa puolestaan olla irti alustastaan. Se on hyvä liimauttaa kiinni ennen isompien vaurioiden syntyä. Tai sitten vanha lakattu lipasto on aikojen saatossa maalattu ja nyt se haluttaisiin takaisin lakkapinnalle. Sekään ei ole ongelma; maalin saa poistettua hellävaraisesti lakan päältä ja esine voidaan lakata uudelleen.

Kunnostettavan huonekalun ei kuitenkaan tarvitse olla antiikkia, sillä kestävästä materiaalista valmistetun esineen kunnostaminen on aina ekologisesti kannattavaa.

bottom of page