top of page
Kotkaniemi

Senaatti-kiinteistöt, Presidentti Svinhufvudin kotimuseo Kotkaniemi, Luumäki 2015 - 2017.

 

Kotkaniemi sijaitsee Luumäellä, Kivijärven rannalla.Vuonna 1898 valmistuneen päärakennuksen on suunnitellut arkkitehti Lars Sonck. Kotkaniemi toimi Presidentti P. E. Svinhufvudin ja Ellen Svinhufvudin kotina vuodesta 1908 - 1953.

Projekti alkoi talvella 2015 väri- ja tapettitutkimuksilla, joita täydennettiin vuonna 2016 korjaushankkeen käynnistyttyä. Museohuoneet päädyttiin restauroimaan 1920 - 1930 lukujen asuun, sillä 1920-luvulla elämä Kotkaniemessä oli vilkkaimmillaan. Tuolta ajalta on paljon säilyneitä valokuvia ja kotimuseon päähenkilö Svinhufvud toimi 1931-1937 Suomen presidenttinä.

Kymen Karmiini vastasi rakennuksen kaikkiaan 200:n  ikkunapuitteen, ulko-ovien sekä museotilojen ja toisen kerroksen sisäpintojen maalaus- ja tapetointitöistä. Erityisesti voi mainita uudelleen rekonstruoitujen ja painettujen tapettikuvioiden piirtämisen saliin, presidentin työhuoneeseen ja verantahuoneeseen sekä makuuhuoneen linoleumlattian ruutukuvioiden rekonstruoimisen vanhojen valokuvien ja näytteiden perusteella.

 

Museotilojen kaikki paneelikatot maalattin perinteisellä pellavaöljymaalilla. Salin kattoon asennettiin uusi pinkopahvi ja paperimassasta valmistettu kattorosetti restauroitiin. Salin ja työhuohuoneen vanhat lautalattiat maalattiin ja laseerattiin.

Kotkaniemi avautui yleisölle toukokuussa 2018

 

bottom of page